Sinds 1985 is RiF, autonoom kunstenaar, werkzaam in de beeldende kunst.  Ze heeft geleerd en blijft leren van het leven, de mensen om haar heen en de innerlijke bron die in alles en iedereen onveranderlijk is. Met een schijnbare grenzeloosheid beweegt ze zich van introversie tot extraversie. Tussen leven en dood. Gedreven als ze is deze bewegingen en de daaraan ten grondslag liggende principes vast te leggen beheerst ze verschillende disciplines.

Op deze site kun je kennismaken met haar woordschetsen, schilderijen, sculpturen en foto's. Naast deze activiteiten houdt ze zich bezig met digitale illustratieve kunst en schrijft ze boekrecensies, columns en artikelen met als uitgangspunt het dagelijks leven en alles dat daar aan ten grondslag kan liggen.

Ze heeft zich met hart en ziel in meerdere stromingen verdiept en delen daarvan in zichzelf herkent. Zoals het boeddhisme, hindoeisme, alchemie, esoterische wetenschappen, metafysica, christendom en oude natuurreligies zoals wicca en sjamanisme. Daarbij heeft ze een grote belangstelling voor de psyche van de mens en de mate waarin dit ondermeer invloed uitoefent op sociologische structuren. Om te komen tot wat ze 'De mystiek van het leven zelf' noemt. Haar ontdekkingstocht is nog lang niet ten einde. Zie ook de link 'publicaties' over 'Mijn religie'